Sănătate

7 alimente care te ajută să scapi de insomnie

Insomnia este o problemă comună în societate. Fiecare al treilea adult nu doarme în mod regulat suficient (vă reamintim că norma de somn este de 7-8 ore în fiecare noapte) pentru a-și proteja sănătatea. Somnul insuficient provoacă boli cronice.

În 2015, Academia Americană de Medicină a Somnului (AASM) și Societatea pentru Cercetarea Somnului (SRS) au publicat o declarație comună care indică faptul că adulții care dorm în mod regulat mai puțin de șapte ore pe noapte au un risc crescut de probleme precum obezitatea, diabetul, hipertensiunea și depresia. …

Alimente pentru îmbunătățirea metabolismului
Ce ar trebui să facă un adult care este deranjat de insomnie? Pe lângă identificarea principalelor deficiențe în obiceiurile care pot fi analizate, modul în care mâncați joacă, de asemenea, un rol în îmbunătățirea somnului. Cele mai solide dovezi sugerează că un regim alimentar bogat în nutrienți, suplimentat cu fructe, legume, alimente integrale și proteine slabe este ideal, dar unele alimente contribuie suplimentar la un somn mai bun.

7 dintre cele mai bune alimente care te ajută să scapi de insomnie

Cireșe
Melatonina, un hormon care se formează din serotonină și este asociat cu reglarea ritmului circadian, se găsește în mod natural într-un număr mic de alimente. Unul dintre aceste alimente sunt cireșele. Un studiu care a examinat influența acesteia a arătat că sucul de cireșe îmbunătățește somnul.

Kiwi
Kiwi, sau coacăzul chinezesc are un efect pozitiv asupra somnului. Într-un studiu, participanții la experiment, care se plângeau anterior de tulburări de somn, au dezvăluit o îmbunătățire după patru săptămâni de consum regulat de kiwi.

Alune
Triptofanul, un aminoacid care acționează ca un precursor al neurotransmițătorului serotonină, este legat de ciclul somn-veghe. Triptofanul se găsește în alimente precum arahidele, curcanul, laptele și ouăle. Aceste alimente, și în special alunele, sunt cele mai benefice pentru promovarea unui somn bun.

Somon
Acizii grași polinesaturați omega-3 care se găsesc în fructele de mare, cum ar fi somonul, sunt recunoscuți în mod obișnuit pentru legătura lor cu sănătatea inimii și funcția cognitivă, dar acest nutrient poate juca, de asemenea, un rol în îmbunătățirea somnului. Consumul de pește gras, cum ar fi somonul, are un efect pozitiv asupra reglării regimului.

Ciuperci
Puține alimente conțin în mod natural vitamina D, dar ciupercile conțin aproximativ 46% din valoarea zilnică (DV) de vitamina D la ½ cană.

Iaurt
Alfa-lactalbumina, care se găsește în zerul produselor lactate, cum ar fi iaurtul, poate reduce somnolența de dimineață și crește vigilența.

Semințe de dovleac
Alimentele bogate în magneziu, cum ar fi semințele de dovleac, ne pot ajuta să dormim mai mult timp și să ne simțim mai odihniți. Studiile au descoperit o legătură între un aport scăzut de magneziu și somnul foarte scurt (mai puțin de cinci ore pe noapte), precum și somnolența în timpul zilei.

Related Articles

Back to top button