Important

Erdogan îi cere lui Putin să-i dea Crimeea înapoi Ucrainei: Ar fi o decizie atât legală, cât şi morală

„Întoarcerea Crimeei în Ucraina, din care este o parte inseparabilă, este în esență o cerință a dreptului internațional”, a spus Erdogan într-un mesaj video către cel de-al doilea Summit al Platformei Crimeei.

Platforma Crimeea este un mecanism internațional de coordonare al Ucrainei pentru a atrage mai multă atenție globală asupra anexării ilegale a Crimeei de către Rusia în 2014. Erdogan a spus că Ankara va continua să sprijine Platforma Crimeei care a fost înființată pentru a rezolva problema Crimeei prin mijloace pașnice. 

Turcia nu recunoaște anexarea Crimeei și a declarat deschis încă din prima zi că acest pas este ilegitim și ilegal. Aceasta este o poziție de principiu care are nu numai baze legale, ci și morale„, a spus el.

Erdogan a reiterat solicitarea Ankarei ca Nariman Dzhelyal, președintele executiv al Uniunii Tătarilor din Crimeea, și cel puțin alți 45 de tătari din Crimeea care au fost arestați de autoritățile ruse anul trecut să fie eliberați.

Tătarii crimeeni care au suferit mari dureri de-a lungul istoriei luptă pentru o viață pașnică în țara lor. Turcia va continua să stea alături de guvernul ucrainean și tătarii crimeeni în acest proces”, a mai afirmat președintele turc.

Related Articles

Back to top button