Important

Rezoluție dedicată României, în Congresul SUA: nici măcar nu se aduce vorba despre vizele pentru români

În Congresul SUA a fost introdusă o rezoluție prin care se marchează 25 de ani de Parteneriat Strategic între România și SUA. Oficialii SUA recunosc rolul important jucat de România în regiunea Mării Negre și laudă parteneriatul dintre cele două țări, dar nu se aduce vorba despre ”elefantul din încăpere” includerea României în programul Visa Waiver.

”Cei doi copreședinți ai Grupului de prietenie cu România din Congresul Statelor Unite ale Americii, membrii Camerei Reprezentanților Mike Turner și Debbie Dingell, care reprezintă cele două mari partide americane, Republican și Democrat, au introdus o rezoluție pentru a onora oficial borna de 25 de ani a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite. Ambasada României la Washington a organizat, la 12 iulie, un eveniment în Capitoliul american pentru a marca introducerea rezoluției, cu participarea mai multor membri ai Congresului american și a unor membri ai Parlamentului României, ai comunității românești și ai mediului de afaceri româno-american.

Rezoluția introdusă în Congresul american reafirmă „legăturile apropiate dintre România și Statele Unite, bazate pe un angajament comun față de libertate, democrație, statul de drept și prosperitate economică” și recunoaște eforturile României de a sprijini Ucraina în contextul invaziei ilegale și neprovocate a Rusiei, notând că „România oferă asistență critică poporului ucrainean, oferind refugiu și rute de trecere pentru cei peste un million de ucraineni care au fugit în fața invaziei Rusiei”.

Related Articles

Back to top button