Curierul Românesc

Dorinel Cosma, senator AUR de Botoșani: Sănătatea este în moarte clinică, dar noi continuăm să ne amăgim în grădina incompetenței

Dorinel Cosma, senator AUR de Botoșani, a atras din nou atenția asupra problemelor grave din sistemul public de sănătate, în contextul în care presa a relatat despre gândacii și condițiile mizere din cadrul secției de pediatrie a Spitalului Județean din Botoșani. Parlamentarul a amintit că a tras un semnal de alarmă pe această temă încă din 2021, când a vorbit în Parlament despre lipsa serviciilor medicale de calitate în județul Botoșani. „Sănătatea este în moarte clinică, dar noi continuăm să ne amăgim în grădina incompetenței”, a constatat senatorul, într-o conferință de presă.

„Dragi botoșăneni, dragi români, stimați guvernanți, haideți să ne trezim. Sănătatea este în moarte clinică dar noi continuăm să ne amăgim în grădina incompetenței.

Gândaci la pediatrie, mită și șpăgi de poveste la spitalul județean, mame și copii care mor în maternitatea în care viața ar trebui să înceapă, nu să se sfârșească, bătălii la Urgențe pentru dreptul de a fi tratați omenește, spitale care ard sau din care pacienții ajung direct la morgă din cauza dotărilor neperformante, a lipsei de profesionalism sau a indiferenței autorităților tutelare față de lipsurile din aceste unități. Asta este sănătatea botoșăneană și în țară. Atât merită copiii, părinții, bunicii, familiile noastre?

Și din păcate rețeta morții clinice a sistemului de sănătate a fost aplicată și în alte județe. Perfuziile politice nu pot crește speranța de viață. Încă din 2021 am atras atenția în Senat asupra acestor probleme. Dar în loc să se găsească soluții, cei ce dețin vremelnic puterea în această țară nu fac decât să adâncească prăpastia și să agraveze rănile Sănătății. Cine are interes să decimeze populația? Cui servește această strategie?”, a declarat senatorul.

În cadrul conferinței, Dorinel Cosma a criticat dur propunerea PSD și PNL de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale. Domnia sa a propus un pact politic pentru binele cetățenilor, măcar în lunile de dinaintea alegerilor.

„Am văzut că celelalte partide se tem tot mai mult de AUR. De ce trebuie să existe această atitudine față de cei ce vor altceva pentru români, altceva decât până acum? Oare când au intrat în politică și au cerut voturile botoșănenilor, ale românilor, atât peneliștii cât și pesediștii nu au jurat pe inimă și pe conștiință că au în vedere doar interesele cetățenilor?

De ce trebuie ca partidele de la putere să dea foc României doar pentru a-și păstra funcțiile?

Protestele AUR din aceste zile sunt justificate și nu fac decât să aducă în atenția PSD și PNL că Botoșaniul și România vor altceva, iar alegerile comasate încalcă însăși Constituția.

Nu ar fi rău ca măcar în an electoral să își întoarcă fața către oameni! Propun tuturor partidelor, tuturor liderilor și membrilor lor ca măcar în aceste luni de dinaintea alegerilor să renunțe la demagogie și politică de fațadă și să își îndrepte toată atenția și toate resursele către cetățeni”, a mai spus senatorul.

Related Articles

Back to top button