comunicat

Contrareforma pensiilor speciale sau când Nicu și Ciolacu coafează adevărul – AUR

Încă o încercare de a elimina pensiile speciale va avea loc în Parlament săptămâna viitoare. Din nou ne vom entuziasma, vom spera că privilegiile unor speciali vor fi eliminate și, la fel ca de fiecare dată, ele vor fi reinstituite prin decizii de neconstituționalitate date de CCR.

Tiparul acesta funcționează deja de câțiva ani. Cred că nu există român care să nu se fi săturat de acest mecanism politicianist prin care deținătorii de pensii speciale sunt puși să judece eliminarea propriilor beneficii bănești.

Dar, încercarea moarte n-are.

Cu o întârziere de mai bine de o lună de la termenul de 31 august stabilit de Marcel Ciolacu pentru eliminarea pensiilor speciale, Guvernul a venit cu zeci de amendamente la proiectul declarat neconstituțional.

Luni va fi dat votul final pentru această nouă formă în Camera Deputaților. Pe repede-înainte, cu comisii întrunite la ora 12:00, cu ședință de plen la ora 16:00 și vot final la ora 17:00!!! 5 ore pentru a dezbate și vota un proiect precum cel de eliminare a pensiilor speciale!!!

Acum, ca de fiecare dată, asistăm la promisiunile făcute de parlamentarii PSD și PNL, care jură pe roșu, că de data asta vor elimina pensiile speciale. Dar realitatea este că nici de această dată nu se va întâmpla nimic.

Vom asista, cel mult (dacă va trece și de CCR), la o mică ciuntire a pensiilor specialilor. Este evident că această încercare de a coafa adevărul și de a păcăli opinia publică nu va funcționa.

Românii nu mai sunt dispuși să fie manipulați cu promisiuni false.

Deși se pretinde că se desființează pensiile speciale, în realitate, românii obișnuiți vor primi în continuare pensie bazată pe contributivitate, în vreme ce niște găști de „băieți deștepți” vor rămâne cu privilegiile intacte. Vor continua să persiste cele două Românii: cea a oamenilor onești și cea a privilegiaților.

Related Articles

Back to top button