Curierul Românesc

Claudiu Târziu: Traian Băsescu își dă în petec definitiv. Acum veștejește capitalismul și îl atacă pe Donald Trump, președintele SUA

Traian Băsescu își dă în petec definitiv. Acum veștejește capitalismul și îl atacă pe Donald Trump, președintele SUA.

Pentru ”omul de dreapta” Băsescu, mișcarea anarhică și violentă care încearcă să răstoarne ordinea constituțională din SUA nu este altceva decît efectul firesc al depășirii capitalismului. Nu, Stînga radicală, care a declanșat și care alimentează această mișcare, prin pîrghii politice, administrative și de media, n-are nici o vină. Nu, pentru Băsescu nu e deloc evident că un protest politic nu justifică distrugerea de bunuri private și furturile masive.

Pentru Băsescu, SUA sînt izolate internațional! Pricina o constituie deciziile de politică externă ale administrației Trump. Care or fi acelea? Punerea la punct a Rusiei, detensionarea relațiilor cu Coreea de Nord, aducerea la ordine a partenerilor din NATO, tăierea din finanțarea OMS – vinovat principal de toate mizeriile crizei sanitare prin care am trecut – sau declararea mișcării ANTIFA drept ceea ce este, una teroristă?

Însă, desigur, pentru un observator cît de cît atent, aberațiile pe care le tot toarnă, din ce în ce mai sec (dar nu pe sec), turnătorul Petrov, nu sînt de mirare.

Acest om a condus România un deceniu, iar de ”moșternirea” lui s-a ales praful, cu largul său concurs. A făcut dintr-un partid de stînga (PD) unul ”de dreapta” peste noapte, pentru a mima diversitatea opțiunilor doctrinare și ideologice în țară și în UE. Este fondatorul și liderul unui partid care se pretinde de dreapta (PMP), dar care votează mai mereu alături de Stînga. A susținut toate manevrele globaliste, sub cuvînt că slujesc interesul național. Este un adept al dizolvării statului național, prin proiectul Statelor Unite ale Europei. S-a declarat unionist, ba a încercat să-și ia și cetățenie moldovenească, dar a îndemnat la susținerea unui comunist pentru președinția Republicii Moldova și a fărîmițat și mai mult opoziția unionistă de la Chișinău.

În aceste condiții, singura mea mirare este că mai sînt oameni de dreapta care rămîn în PMP. Și cunosc cel puțin cîțiva, și de foarte bună callitate. Sper din toată inima, de dragul lor, să-l abandoneze pe acest ”comandant” care și-a pierdut orice busolă.

Claudiu Târziu este jurnalist, poet, prozator și editor. Scrie de o viață cu un singur gînd: ca scrisul său să fie de leac. Pentru suflet, că toate bolile de acolo încep

Related Articles

Back to top button