Externe

Casa Albă califică Iranul drept „complice” în atacul Hamas asupra Israelului

Administrația prezidențială americană consideră că Iranul este complice la atacul Hamas asupra Israelului, deși nu are dovezi directe care să-l lege de militanți, anunță coordonatorul Consiliului de Securitate Națională pe probleme de comunicare strategică, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Acesta a declarat că Statele Unite nu dispun de informații sau dovezi care să indice implicarea directă a Iranului în atacurile grupării islamiste palestiniene Hamas în Israel.

El a precizat că Iranul susține de mult timp Hamas și alte rețele teroriste din regiune, oferindu-le resurse și pregătire.

„Și, în această privință, este evident că Iranul este implicat, dar în ceea ce privește dovezile concrete în ceea ce privește acest lucru și acest tip de atacuri, nu avem nimic”, a adăugat Kirby.

Anterior, s-a raportat că SUA nu au „informații directe” că atacul asupra Israelului ar fi fost planificat de Iran.

Duminică, președintele american Joe Biden a ordonat acordarea de sprijin suplimentar Israelului, care a fost supus cu o zi înainte unui atac masiv al grupării teroriste palestiniene Hamas.

Pentagonul a anunțat că mută navele de război americane, inclusiv un portavion și avioane suplimentare, mai aproape de estul Mediteranei, în urma atacului Hamas.

Related Articles

Back to top button