Sănătate

Alergia la pisici și cum să o tratezi eficient

Medicul a spus tot ce trebuie să știți despre alergia la pisici și cum să o combateți, pentru a nu da animalul de gol. Eugen Popescu a povestit dacă poți trăi cu o pisică dacă ești alergic la ea și ce trebuie să faci într-o astfel de situație?

Medicul a respins mitul larg răspândit conform căruia alergiile la oameni sunt asociate cu părul pisicii. Mulți oameni cred că, dacă vă luați o pisică care are puțin păr sau nu-și pierde părul, nu veți fi alergic la ea.

„De fapt, alergiile nu sunt legate de blană. Există aproximativ opt, deși unii oameni de știință cred că sunt 10 alergeni. Acestea sunt proteine care se găsesc în glandele sebacee ale pisicii și în salivă”, spune Popescu.

Pisicile se îngrijesc timp de aproximativ cinci-șase ore în fiecare zi. Așadar, atunci când se ling, ele folosesc saliva, care are în ea alergeni.

„După ce saliva se usucă, alergenii se lipesc de blană și devin particule mici care sunt transportate pe distanțe foarte mari de curenții de aer. Ele se depun apoi pe mobilă, țesături, perdele și haine”, explică medicul.

Potrivit acestuia, pe lângă salivă și glandele sebacee, sursa de alergeni este mătreața. Acestea sunt mici bucăți exfoliante de păr și piele.

Komarovsky a remarcat că alergiile la o pisică pot apărea în orice cameră. Potrivit unei cercetări din SUA, pisicile trăiesc în aproximativ 25% din locuințe, dar alergenii pisicilor au fost găsiți în 99% din gospodării.

„Este foarte simplu de explicat. Ești proprietarul unei pisici, ai o cantitate uriașă de alergeni în casă care se află pe hainele tale. Vii în vizită, te așezi pe canapea, există alergeni de pisică lăsați pe acea canapea. Adică, alergenii de pisică sunt aproape peste tot”, a spus Komarovsky.

El a adăugat că nu este ușor să scapi de acești alergeni.

„Ați presupus că nasul care vă curge, ochii roșii și strănutul sunt legate de alergiile la pisici. Așa că ați decis să scăpați de pisică. I-o dai bunicii tale, de exemplu. Trece o săptămână, două, trei săptămâni și nasul care curge, ochii roșii și strănutul nu au dispărut. Ce concluzie trageți? „Săraca pisică, nu trebuia să o învinovățim, ea nu are nicio vină. „Am luat pisica de aici, dar mucii continuă să curgă. Și luăm pisica înapoi. Și asta este o greșeală, pentru că alergenii animalelor pot fi depozitați în camerele de zi până la șase luni.

De asemenea, el a menționat că sexul pisicii este important.

„Pisicile, în primul rând pisicile necastrate, produc mult mai mulți alergeni decât pisicile castrate și decât orice pisică, sterilizată sau nu”, a adăugat medicul.

Așadar, ce ar trebui să faceți dacă sunteți alergic la o pisică? Este posibil să o suporți, să te adaptezi, să încerci să trăiești cu animalul pe același teritoriu?

Dacă sistemul respirator are de suferit din cauza alergiei, medicul recomandă să nu stați în aceeași cameră cu pisica.

„Dacă dumneavoastră, copiii dumneavoastră, cineva din familie are o reacție severă la o pisică care afectează sistemul respirator, când există crize astmatice, când există bronhospasm, acesta este un indiciu clar că este extrem de nedorit pentru dumneavoastră să stați cu o pisică pe același teritoriu până când veți fi urmat, poate, un tratament foarte intensiv”, a rezumat Popescu.

Related Articles

Back to top button