Curierul Românesc

Ciprian Stoica (AUR): Planul Simion include prioritizarea producătorilor și antreprenorilor români, marginalizați de către actuala conducere

Deputatul AUR Ciprian Stoica a afirmat că Planul Simion include prioritizarea producătorilor și antreprenorilor români, marginalizați de către actuala conducere. Declarația a fost făcută în urma unei întrevederi, ce a avut loc miercuri la Parlament, între parlamentarii AUR și reprezentații Asociației Berarii României.

În cadrul discuțiilor dintre părți, reprezentanții asociației au semnalat parlamentarilor AUR provocările pe care le întâmpină industria. Potrivit acestora, chiar dacă 70% din ingredientele necesare producției de bere sunt produse în România, cultura de hamei este una costisitoare și se poate cultiva doar într-o anumită regiune a țării. Astfel, profitabilitatea a scăzut de la 10% la aproape 2%, au precizat aceștia.

Reprezentații AUR au dat asigurări că odată cu schimbarea guvernării, interesele producătorilor și antreprenorilor români vor deveni o prioritate, aspect prevăzut în Planul Simion.
„Ne angajăm să facem schimbări reale și benefice pentru români deoarece în ultimii 35 de ani am fost martorii unui plan sistematic de înstrăinare a resurselor noastre naționale și de a limita orice producție românească”, a transmis deputatul AUR Ciprian Stoica.

Asociația Berarii României reprezintă punctul central al acestei industrii și un simbol veritabil al acestui sector. Fondată în 2004, asociația este formată din 7 producători care furnizează peste 90% din cantitatea de bere consumată în România.


Related Articles

Back to top button