Curierul Românesc

Boris Volosatîi (AUR): introducerea uniformelor școlare obligatorii, un prim pas către respectarea dreptului egal la învățământ

Deputatul AUR Boris Volosatîi consideră că introducerea uniformelor școlare obligatorii este un lucru bun și un prim pas către respectarea dreptului egal la învățământ. Acesta și-a prezentat punctul de în vedere în plenul Camerei Deputaților, în timpul dezbaterilor pe marginea unui proiect de lege care vizează instituirea unei obligativități în acest sens.

Parlamentarul AUR, care are o bogată experiență ca profesor și director de liceu, și-a exprimat dezamăgirea față de faptul că atât PSD, cât și PNL vor să respingă această lege. În opinia sa, o ținută decentă și uniformă ar elimina diferențele sociale dintre elevi și i-ar ajuta pe aceștia să se concentreze pe studiu întrucât școala nu ar mai fi locul unde unii elevi își afișează hainele de lux.

„Această propunere legislativă trebuia să aducă siguranță, trebuia să aducă regulă, trebuia să aducă respect în școală, iar acest lucru noi nu vrem să-l susținem. De aceea, colegii de la PSD și PNL resping această propunere legislativă. Și eu, la vârsta mea de 33 de ani, fiind ales în funcție de director, am fost primul care în fosta Uniune Sovietică am anulat uniforma școlară, spunând că uniformizarea gândirii începe de la uniforma școlară. Dar experiența mi-a arătat că astăzi, în școală, în aceeași clasă, învață copii din diferite categorii sociale. Pentru a respecta drepturile și dreptul egal al tuturor la învățământ, e nevoie de o regulă și această uniformă școlară ar fi un prim pas spre aceasta”, a afirmat Boris Volosatîi.

Related Articles

Back to top button