Curierul Românesc

Mihail Albișteanu (AUR): Nu putem vota pentru dezindustrializarea nici a României şi nici a Europei

Deputații Alianței pentru Unirea Românilor au fost singurii care au votat împotriva dezindustrializării României. În cadrul ședinței din data de 14 mai, deputații AUR au votat contra adoptării Proiectului de Hotărâre privind adoptarea opiniei referitoare la Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic şi Social European şi Comitetul Regiunilor – Către o gestionare industrială ambiţioasă a carbonului de către UE COM (2024) 62; PHCD 35/2024.

În urma analizării acestui document de către comisiile abilitate privind ,„gestionarea industrială ambiţioasă a carbonului de către Uniunea Europeană” s-au formulat următoarele recomandări, potrivit unui anunț făcut de deputatul Ștefan Mușoiu (PSD), președinte al Comisiei pentru afaceri europene:

  • sprijinirea eforturilor de punere pe piaţă a tehnologiilor dedicate reducerii emisiilor de dioxid de carbon;
  • consolidarea tehnicilor şi instrumentelor de teledetecţie pentru a obţine datele necesare cunoaşterii subsolului.

În acest context, deputatul AUR Mihail Albișteanu a ținut să intervină și să sublinieze că AUR a votat împotriva adoptării acestei Hotărâri deoarece deputații AUR nu sprijină dezindustrializarea nici a României şi nici a Europei. Albișteanu a calificat această politică drept una distructivă și le-a sugerat celor care o susțin să planteze mai mulți copaci.

„Nu putem vota pentru prăbuşirea economică a Europei, în condiţiile în care se spune că noi trebuie să concurăm cu America, cu China. Această politică distructivă, zisă verde, nu va face decât să ne prăbuşească, din punct de vedere economic.

Nu putem vota aşa ceva! Vreţi mai puţin dioxid de carbon în natură? Plantaţi mai mulţi copaci. Din păcate, aceiaşi oameni care ne spun că trebuie să reducem cantitatea de dioxid de carbon sunt cei care ne taie şi copacii”, a declarat deputatul.

Related Articles

Back to top button