Curierul RomânescOpinii

S-a adoptat de Camera Deputaților autonomia Ținutului Secuiesc. Un parlament de hoți, proști și trădători

Camera Deputaților a adoptat ieri un proiect de lege care prevede autonomia Ținutului Secuiesc.

Sunt născut și crescut în acea parte a României. Ținutul Secuiesc nici nu există, este ceva inventat ca să facă un pas în plus spre autonomie și apoi mai departe pentru a zgudui România în vederea dezmembrării.

În realitate autonomia regiunii centrale a României s-a instituit încă din anul 1989, atunci când PCR s-a metamorfozat în PSD, PNL dar și UDMR. În fapt UDMR este versiunea maghiară a PSD pentru etnicii maghiari.

Dar atunci s-a trasat și o linie între foștii comuniști vopsiți între timp democrați: acele județele rămân fieful UDMR și au dreptul să le conducă după bunul plac. În schimb UDMR trebuia să acorde suport PSD de fiecare dată când era nevoie.

Așa s-a și întâmplat

Cu toate acestea, pentru a putea răspunde cerințelor electoratului maghiar ținut în UDMR strict pe criterii etnice, din când în când PSD-ul maghiar trebuie să vină cu câte un discurs sau propunere șovină.

Așa este și acest proiect de lege al autonomiei, care practic transpune în acte ceea ce oricum ilegal este adoptat tacit. Ori tacit a trecut și de parlament. Autonomia pe criterii etnice în România este doar o himeră. Acest lucru deoarece constituția nu permite autonomia pe criterii etnice și chiar dacă parlamentul ar aproba așa o lege, de altfel cum a făcut-o ieri, ea ar trebui să fie trimisă înapoi de către președinte sau invalidată de curtea constituțională.

Dar în țara în care o lege neconstituțională trece de parlament este posibil să ne așteptăm la orice și nu cu siguranță nu trebuie să ne culcăm pe o ureche.

Parlamentul României: o mână de hoți, proști și de trădători

Cam așa am putea să spunem despre cei care ar trebui să legifereze România și să formeze guvernul României. Hoții de la PSD, cu proștii de la PNL și cu trădătorii de la UDRM, USR, PMP, PRO-ROMÂNIA, și-au dat mâna într-o frăție antiromânească și au trecut și acest proiect de lege.

Mai țineți minte când Dan Barna ne spunea că din greșeală USR a votat pensiile speciale și multe alte nereguli? Voi chiar credeți că din sute de parlamentari nu s-a uitat unul sau vreun consilier? Și dacă nu s-au uitat și dacă s-au uitat, este la fel de grav. Însă de această dată de la USR nu avem așteptări căci acest partid este clădit ca fiind unul pro-european dar antiromânesc și spun asta cu scuzele de rigoare față de cei care și-au pus și încă își mai pun încrederea în ei.

Ce facem cu autonomia?

Cu autonomia nu putem face nimic căci ea există deja. Primarii și ceilalți oficiali maghiari din regiune conduc județele din centrul țării ca pe o feudă personală. Bani la bugetul statului nu dau deoarece economia este una de subzistență, iar la București ridică ochii doar atunci când trebuie să echilibreze bugetele locale din banii celorlalți români.

Practic sau de-facto autonomia există, dar și hoția există, asta nu înseamnă că ea trebuie legiferată. România trebuie să își repună autoritatea în drepturi în acea zonă, lăsată în urmă din punct de vedere economic și subdezvoltată din toate punctele de vedere.

Legea trebuie să fie respinsă în Senat, dacă nu de către Președinte, iar de nu de Curtea Constituțională. Iar dacă ei nu o vor respinge atunci vom ieși noi, românii în stradă să îi respingem pe ei.

Cosmin Iosub este reprezentant al Centrului pentru Cultură, Istorie și Educație, activist civic pentru drepturile românilor din Covasna, Mureș și Harghita.

Related Articles

Back to top button