Opinii

Teoria votului util: șantaj politic

Am să spun și eu de ce trebuie să votați cu cine considerați că vă reprezintă și nu cu cine credeți că va câștiga.

În primul rând vă înșelați dacă voi credeți că va apărea un primar mesianic pentru București.

Pe Nicușor Dan îl știu de când era mic, a ajuns mare și apoi a fost mazilit de USR. Cules de PNL va ajunge primar de București. Nu mă aștept să facă mare lucru deoarece nu are simț practic, nu are o echipă cu experiență în spate, s-a pus pe picioarele în spate cu investitorii și acum va trebui să le facă cheremul deoarece legea îl va obliga să ducă la îndeplinire deciziile Consiliului Județean. Acum este apogeul său politic, de aici se va prăbuși, nu va putea fi un Emil Boc deoarece are zero experiență administrativă și 1 experiență politică.

Gabriela Firea a fost un dezastru pentru București. Înființarea a zeci de companii cu mii de oameni angajați, un fel de votanți asigurați, mergea la Voluntari, nu în capitală. Aceeași soluție aplicată la scară largă ne-a făcut să pierdem 4 ani. Nu știu dacă are intenții bune sau rele, dar în mod clar este incompetentă politic și administrativ. A ținut pe lângă ea numai oameni mai proști decât ea, lingăi, iar ea nu este chiar Traian Băsescu. Pe lângă Oprescu e mic copil. În realitate Bucureștiul nu a fost niciodată bine guvernat, a fost o România la o scară mai mică. La sectoare un singur primar a excelat și a făcut treabă bună, în rest nu au mișcat nimic.

Dar votul nu trebuie să fie element de șantaj: nu votezi cu X ca să nu iasă Y și să favorizăm pe Z. Contează să votăm cu X dacă el respectă valorile în care credem. În acest fel opțiunea ta va fi oglindită politic, în caz contrar societatea rămâne cu false impresii.

Claudiu Târziu candidează ca să fie o voce conservatoare. Trebuie să obțină un 5% și așa va ajunge el și colegii săi din AUR în consiliul local. De acolo vor exprima corect vocea celor ce au pus ștampila pe el.

Nu trebuie să votăm cu cei pe care îi presupunem câstigători deoarece nu mai vorbim de alegeri. Există adevărate rețele care au scopul de a vă induce încrederea că cineva va câstiga numai ca să fiți influențați de teoria votului util.

Spre exemplu George Simion a luat la europarlamentare peste 120 000 de voturi, peste ALDE sau partidul de carton al lui Gabriel Oprea. Asta înseamnă mare lucru și l-a determinat să pornească un proiect politic pentru următorii 5 ani, un proiect care să realizeze o alternativă reală, nu o secreție a partidelor vinovate de vandalizarea României.

Related Articles

Back to top button