Important

Volodimir Zelenski, după întâlniri militare la cel mai înalt nivel: Sunt secrete, dar rușii vor simți din plin efectele

Volodimir Zelenski a afirmat, în discursul său zilnic către naţiune, că Ucraina va recăpăta controlul asupra teritoriilor ocupate acum de ruşi şi că “niciun terorist nu va rămâne fără răspuns pentru atacurile asupra oraşelor” ucrainene.

“În fiecare an, în ultimul weekend al verii, în ţara noastră sunt două sărbători cu legătură strânsă între ele – Ziua Oraşului Doneţk şi Ziua Minerului.

În 2014, totul s-a schimbat pentru Doneţk din cauza ocupanţilor. Şi în acest an, toată Ucraina nu va avea sărbători. Însă nu am uitat şi nu vom uita niciun oraş şi niciun cetăţean de-ai noştri.

Doneţk a fost mereu unul dintre cele mai bogate şi puternice oraşe din Ucraina. Mineritul a fost mereu una dintre cele mai respectate profesii. Acum Donbas este aproape distrus de ocupaţia rusă şi jefuit. Rusia a dus acolo cel mai teribil lucru – o lipsă absolută de respect pentru valoarea oricărei vieţi, o lipsă de respect absolută faţă de toată lumea. Invadatorii au adus degradare şi moarte. Şi ei cred că sunt acolo pentru totdeauna. Însă este ceva temporar pentru ei.

Şi Ucraina va reveni. Sigur. Viaţa va reveni. Demnitatea oamenilor din Donbas va reveni. Abilitatea de a trăi va reveni. Oportunitatea de a trăi în siguranţă şi fericiţi. Exact asta va simboliza drapelul nostru ucrainean când îl vom instala în Doneţk, Horlivka, Mariupol, în toate oraşele din zonele Donbas, Azov, în toate zonele sub ocupaţie rusă – în regiunile Harkiv, Zaporojie, Herson. Şi categoric – în Crimeea.

Ucraina îşi aminteşte totul”, a afirmat preşedintele Ucrainei.

Zelenski a precizat că duminică a avut o întrevedere cu resprezentanţi din apărare şi securitate, cu care a discutat subiecte pe care le consideră importante. “Sunt însă secrete, nu voi intra în detalii. Dar ocupanţii vor simţi consecinţerle în acţiunile care urmează ale apărătorilor noştri. Niciun terorist nu va rămâne fără răspuns pentru atacurile asupra oraşelor noastre. Zaporojie, Orihiv, Harkiv, Donbas – vor primi un răspuns pentru toate”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Volodimir Zelenski a menţionat că urmează o nouă săptămână cu vizite importante ale partenerilor Ucrainei. “Şi cel mai important, muncim pentru a ne asigura că vor fi noi restricţii pentru Rusia din cauza războiului şi că vor fi noi pachete de ajutor pentru apărătorii noştri, pentru statul nostru. Ajutor pentru apărare – arme şi muniţie, ajutor financiar, susţinere politică, susţinere media, ajutor pentru reconstrucţie 0 în fiecare zi, fiecare oficial public trebuie să arate rezultate în zona sa de responsabilitate. Doar munca pentru rezultate dă dreptul de a avea un post public. Asta ar trebui să îşi amintească toţi cei care au primit putere.

Vă mulţumesc tuturor celor care muncesc sincer pentru stat! Lew mulţumesc tuturor apărătorilor noştri!”, a conchis preşedintele.

Related Articles

Back to top button