Curierul RomânescOpinii

Victorie de palmares a lui Koveși. Mafia politică a învins în lupta cu justiția

Laura Codruța Koveși a demarat prin DNA o grea luptă împotriva marii corupții. Dosare grele au fost făcute și nume puternice ale politicii românești au fost trimise după gratii.

Justiția din România începea să aibă efecte și să decapiteze partidele politice și baronii locali, chiar dacă uneori mai dădea și greș.

Frica pusese stăpânire pe ciocoi.

Asta până când a început o campanie furibundă în presă , dar și prin modificări legislative, de împiedicare a actului de dreptate. Loviturile au venit una după alta.

Prima dată s-a încercat demonizarea DNA și a procurorului șef DNA, apoi s-a încercat infiltrarea instituției, s-a trecut la lovituri legislative și în cele din urmă, printr-un act ilegal, instituția a fost anihilată prin demiterea lui Koveși de către președintele Klaus Johannis.

Românii au ieșit în stradă, dar bătălia mafiei politice cu justiția a continuat. Aceasta a triumfat prin înlăturarea lui Koveși de la conducerea DNA, într-un act ilegal de ingerință în justiție și procuratură.

Fostul procuror șef de la DNA a fost îndepărtat în ciuda opozitiei românilor întâmpinați cu gaze în Piața Victoriei.

Zilele acestea Koveși a câștigat la CEDO bătălia cu statul român. S-a constatat de o instanță internațională că actul de demitere a fost unul ilegal.

Dar aceasta este o victorie de palmares și personală a lui Koveși. Pe români nu îi mai ajută cu nimic, de câteva luni bune nici un pește mare nu a mai fost prins, deși corupție există din plin în țară.

Între timp Codruței i s-a oferit un loc cald de procuror european, instituție abia înființată și care trebuie acum clădită. Nu știm ce impact va avea această instituție , dar pare greu de crezut că peștii mari ai Europei vor accepta atât de ușor un control real.

Practic politicienii au câștigat războiul cu justiția și împotriva românilor. Restul nici nu mai contează.

Articol scris de Cosmin Iosub- Centrul pentru Cultură, Istorie și Educație.

Related Articles

Back to top button