Curierul Românesc

Valentin Cioromelea (AUR): PSD și PNL trebuie să înceteze cu atitudinea aceasta arogantă. S-au convocat sesiuni extraordinare pentru lucruri mai puțin importante decât revolta agricultorilor și transportatorilor

Senatorul AUR Valentin Cioromelea a declarat că PSD și PNL trebuie să înceteze cu atitudinea arogantă față de fermierii și agricultorii care au ieșit în stradă pentru a-și face auzite nemulțumirile. Parlamentarul a amintit că, deși președintele AUR, George Simion, a solicitat întrunirea de urgență a Birourilor Permanente a celor două Camere, Senat și Camera Deputaților, pentru convocarea unei sesiuni extraordinare în cadrul căreia să trebuie puse pe ordinea de zi a celor două Camere proiectele de lege care îi privesc pe transportatori și agricultori, PSD și PNL nu au dat curs acestei solicitări, chiar dacă s-au convocat astfel de sesiuni pentru subiecte mai puțin importante.

Valentin Cioromelea a constatat că actuala guvernare este depășită de situație – până la această oră, PSD și PNL nu au reușit să vină cu soluții pentru care să răspundă revendicărilor. Mai mult decât atât, deși există proiecte de lege pe tema problemelor semnalate de către fermieri și agricultori, Birourile Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților nu și-au dat acordul pentru convocarea unei sesiuni în care să fie votate astfel de inițiative legislative.

„Observăm incapacitatea Guvernului condus de Marcel Ciolacu de a rezolva revendicările protestatarilor. În ultimele zile nu au fost decât propuneri mai mult decât jignitoare, niște procese verbale care le-au fost aduse ca și înțelegere între Ministerul Agriculturii și agricultori. De aceea, PSD și PNL trebuie să înceteze cu atitudinea aceasta arogantă la adresa fermierilor și transportatorilor. Aceștia au fost forțați să iasă în stradă din cauza nepăsării și a bătăii de joc practicate de actualii guvernanți.

De asemenea, știm foarte bine că s-au convocat sesiuni extraordinare în acest an pentru lucruri mai puțin importante decât această revoltă a agricultorilor și transportatorilor. Adică s-au găsit timp, spațiu, convocări din vacanța parlamentară pentru senatori și deputați datorită intereselor PNL și PSD. Această problemă nu trebuie lăsată să fie amânată la nesfârșit. Sunt proiecte de lege privind revendicările agricultorilor și transportatorilor, unele dintre ele aparținând chiar AUR, altele partidelor din actuala coaliție, dar acestea ar trebui dezbătute față în față cu protestatarii din toate județele țării”, a declarat senatorul, într-o conferință a filialei AUR Tulcea.

În context, au fost reamintite propunerile AUR pentru soluționarea revendicărilor protestatarilor. Printre acestea se numără: dublarea subvențiilor la hectar pentru fermieri, corelarea sumelor cu noile realități inflaționiste și plata anticipată pentru lucrările din acest an, limitarea importului produselor din Ucraina, și acordarea de credite bancare cu dobânzi scăzute de aproximativ 1-2%, garantate de stat pentru sectoarele cheie ale economiei, transporturi și agricultură, precum și suspendarea posibilității executării silite a fermei fermierilor, au precizat reprezentanții filialei AUR Tulcea.

Related Articles

Back to top button