Curierul Românesc

USR rămâne fără candidați la europarlamentare! Lasconi s-a dus, acum si Voiculescu

Jaful din pandemie iese la iveală. Criticat de politicieni și jurnaliști, partidul AUR a avut dreptate. Politicienii aflați la putere au cumpărat 89 de milioane de doze de vaccin în condițiile în care în Romania există o populație eligibilă de 10,7 milioane, cifră oficială, trimisă Comisiei Europene.

DNA cere ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri USR Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă pentru achiziție supraevaluată de vaccinuri anti-COVID în pandemie.

În cazul lui Florin Cîțu, Senatul este cel care trebuie să încuviințeze ridicarea imunității, iar în cazul foștilor miniștri USR ai Sănătății este nevoie de încuviințarea președintelui României.

Florin Cîțu (PNL) a fost premier între decembrie 2020 și noiembrie 2021. Ioana Mihăilă a ocupat funcția de ministru al Sănătății între aprilie și septembrie 2021, ea venind pe acest post după Vlad Voiculescu (decembrie 2020, aprilie 2021).

DNA a anunțat în 21 septembrie 2021 că a fost înregistrat un dosar penal privind modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID, iar urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (“in rem”), respectiv abuz în serviciu.

România a aruncat milioane de doze de vaccin și a revândut 7,5 milioane de doze către alte țări

Related Articles

Back to top button