Important

Ucraina vrea tancuri: Am arătat că putem învinge rușii

Succesul unei contraofensive împotriva Rusiei arată că Ucraina poate învinge forțele Moscovei, dar Kievul are nevoie de mai multe arme de la partenerii săi, a declarat sâmbătă ministrul de externe Dimitri Kuleba, scrie Reuters.

Sâmbătă  Moscova și-a abandonat principalul bastion din nord-estul Ucrainei, într-o prăbușire bruscă a uneia dintre principalele linii de front ale războiului, după ce forțele ucrainene au făcut un avans rapid. 

Kuleba, vorbind la o conferință de presă cu omologul german Annalena Baerbock, a declarat că unii aliați au ezitat inițial să trimită arme, invocând riscul de a-l supăra pe președintele rus Vladimir Putin.

„Acum, slavă Domnului, nu mai auzim acest argument… am demonstrat că suntem capabili să învingem armata rusă. Facem asta cu armele care ni s-au dat”, a spus el.

„Și așa reiterez: cu cât primim mai multe arme, cu atât mai repede vom câștiga și cu atât mai repede se va termina acest război”.

Deși Germania a trimis obuziere autopropulsate în Ucraina, Kiev mai dorește și tancuri de luptă principale Leopard, vehicule de luptă de infanterie Marder și tancuri antiaeriene Gepard.

Related Articles

Back to top button