Țara lui Papură Vodă: amenzi date ilegal de stat și o Curte Constituțională dezbrăcată de CEDO

Curtea Constituțională a României a stabilit astăzi că amenzile aplicate în perioada stării de urgență și stabilite prin ordonanțe militare nu sunt legale.

Ați auzit de amenzile de sute de milioane de euro date românilor pentru nerespectarea condițiilor din perioada stării de urgență? Acele amenzi care au ținut oamenii în casă?

Cu toate acestea decizia nu se aplică în mod automat și zeci de mii de români vor trebui să deschidă procese pentru anulare.

Deci ce am aflat noi astăzi: că politicienii români aflați la guvernare au abuzat de funcțiile deținute vremelnic pentru o perioadă de timp pentru a încălca constituția României.

Cum vine acest lucru? Dacă ești prins este bine, dacă nu, făradelegea rămâne. Dar ea rămâne și dacă e constatată, iar românii trebuie să stea prin instanțele de judecată ca drepturile lor să fie respectate.

Acum ne întrebăm: au știut și au abuzat ilegal de funcție sau sunt pur și simplu incompetenți? În ambele cazuri este foarte grav.

Dar ce să mai credem noi?

CEDO a constatat că statul român, prin Curtea Constituțională, în mod greșit a stabilit că revocarea lui Koveși este legală. Adică CEDO a stabilit că avem o Curtea Constituțională care ia decizii politice și nu juridice și că Koveși a fost revocată ilegal.

Deci o Curte Constituțională dezbracată de CEDO că e neconstituțională, a luat sau nu o decizie constituțională? Și tot așa instituțiile statului se șubrezesc una pe alta.

Fiecare face ceea ce vrea când are puterea, iar românii rămân cu paguba. Mai putem continua așa?

Adrian Buzatu este antreprenor român.