Culinar

Clătite cu banane: Rețetă pentru micul dejun

Folosiți bananele moi sau prea coapte pentru a face clătite. Aluatul se frământă cu lapte și banane. Astfel de clătite vor fi moi, dulci și cu aromă de banane. Serviți-le cu smântână sau gem la cafea și ceai.

Ingrediente
banane
2 bucăți
făină
150 г
lapte
1 cană
ouă
2 buc.
zahăr
2 linguri.
zahăr vanilat
1 pliculeț
ulei vegetal
2 linguri de l.
sare
vârf de cuțit

Mod de preparare

Se bat ouăle, zahărul și sarea cu un tel până când se umflă și se face spumă. Adăugați bananele tăiate felii, bateți cu un tel. Se toarnă laptele și se amestecă.

Se toarnă făina cernută și zahărul vanilat. Se amestecă aluatul până la omogenitate. Se lasă să stea timp de 10 minute.

Prăjiți clătitele de banane pe o tigaie încinsă și unsă pe ambele părți, până devin aurii.

Sfaturile:

Folosiți lapte cald.
Pentru ca clătitele să se întoarcă mai bine, ungeți tigaia cu ulei vegetal înainte de a coace fiecare clătită.
Aluatul pentru clătite poate fi preparat într-un blender.

Pofta bună!

Back to top button