Important

Sorin Cîmpeanu a semnat: numărul școlilor care oferă masă caldă se dublează!

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat miercuri, în şedinţa de Guvern, că în cursul dimineţii a semnat Ordinul de ministru cu cele 300 de şcoli care vor beneficia de finanţare de la bugetul de stat pentru Masă caldă în şcoli, fiind vorba de mai mult decât dublarea numărului de şcoli care beneficiază de o masă caldă. El a precizat că pe agenda şedinţă de Guvern se află, în primă lectură hotărârea de guvern cu normele de aplicare ale programului Masă caldă şi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se extinde numărul celor 30 0de şcoli la 350 de şcoli.

Ministrul Educaţiei a anunţat că a semnat în această dimineaţă ordinul de ministru cu cele 300 de şcoli care vor beneficia de finanţare de la bugetul de stat pentru programul Masă Caldă în şcoli. ”Este vorba de mai mult decât dublarea numărului de şcoli care beneficiază de o masă caldă, ştiind că masa caldă face diferenţa, pentru foarte mulţi, între a-ţi trimite şi a nu-ţi trimite copilul la şcoală, a spus ministrul.

El a precizat că pe agenda şedinţă de Guvern se află, în primă lectură hotărârea de guvern cu normele de aplicare ale programului Masă caldă şi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care extindem numărul celor 30 0de şcoli la 350 de şcoli. Ministrul Educaţiei a mai afirmat că, deoarece în pachetul legislativ România educată au în permanenţă în atenţie echitatea, pe de o parte, performanţa şi excelenţa, pe de altă parte, au de asemenea o Hotărâre de guvern privind o creştere substanţială a premiilor pentru elevii români care au făcut înaltă performanţă internaţională, în primul rând, fără a-i neglija pe cei care au făcut performanţă naţională. Ministrul a mai spus că este o hotărâre de guvern prin care cuantumul acestor premii va creşte semnificativ.

Related Articles

Back to top button