Curierul Românesc

Silviu-Titus Păunescu (AUR) îl interpelează pe ministrul Sănătății cu privire la criza din sănătate – efectele retragerii medicamentelor neconforme din farmacii

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu (AUR) îl interpelează pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cu privire la criza din sănătate – efectele retragerii medicamentelor neconforme din farmacii. Demersul a fost inițiat, în contextul în care, recent, s-a declanșat o alertă la nivel european și național în legătură cu unele medicamente care vor fi retrase pentru că nu au fost testate după toate standardele de conformitate europene.

Păunescu susține că pacienții români sunt și așa sărăciți de politicile economice dezastruoase ale guvernului, politici dublate de colapsul sistemului de sănătate, iar dispariția unor medicamente generice ieftine, fără a fi înlocuite, ar avea drept consecință o creștere și mai accentuată a valorii coșului zilnic.

În acest context, deputatul AUR solicită ministrului Rafila să transmită lista medicamentelor ce vor fi retrase de pe piața românească și ce alternative vor avea la dispoziție cetățenii.

Precizăm că, la recomandarea Agenției Europene a Medicamentului, Comisia Europeană a solicitat statelor membre să suspende autorizația de comercializare pentru foarte multe medicamente generice în cazul cărora s-a constatat că nu s-au respectat regulile de bună practică în faza studiilor clinice. În cazul României, e vorba despre peste 40 de medicamente generice pentru diverse boli, cum ar fi cancer, HIV, diabet.

Related Articles

Back to top button