Important

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană a transmis Rusiei, în numele tuturor aliaților, încetarea răzoiului și retragerea trupelor sale din Ucraina.

Mircea Geoană, numărul 2 în NATO, a transmis miercuri, că inspecţia AEIA la centrala nucleară din Zaporojie reprezintă o obligaţie internaţională, la care Federaţia Rusă este parte şi pe care este obligată să o onoreze.

„După deja mai mult de 6 luni de război injust, ilegal și irațional împotriva Ucrainei, a folosi un astfel de obiectiv strategic, cum este cazul centralei nucleare din Zaporojie, în alte scopuri decât cele strict reglementate în cadrul național și internațional reprezintă o atitudine iresponsabilă și provocatoare. Inspecția AEIA reprezintă o obligație internațională, la care Federația Rusă este parte și pe care este obligată să o onoreze. Mesajul meu, al Secretarului General NATO și al celorlalți lideri aliați este foarte clar: războiul președintelui Putin împotriva Ucrainei trebuie să înceteze, iar forțele ruse trebuie să se retragă de pe teritoriul acestui stat suveran. NATO rămâne extrem de vigilentă, iar Flancul Estic al Alianței beneficiază de cel mai înalt nivel de apărare din ultimii ani.”, a scris Mircea Geoană pe pagina sa de Facebook.

Related Articles

Back to top button