Important

Putin: ‘Vom facilita exportul de cereale ucrainene, dar toate restricțiile legate de aprovizionarea cu cereale rusești vor fi ridicate’

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a declarat că Rusia este pregătită să promoveze exporturile de alimente din Ucraina, dar pentru a face acest lucru, Occidentul trebuie să elimine, potrivit acestuia, „restricțiile” privind aprovizionarea cu cereale din Rusia. El a spus acest lucru marți, în timpul șederii sale în Iran, relatează Le Monde.

„Vom facilita exportul de cereale ucrainene, dar pornim de la faptul că toate restricțiile legate de aprovizionarea cu cereale rusești vor fi ridicate”, a declarat Putin reporterilor de la Teheran, după discuțiile cu președinții Iranului și Turciei.

„După cum știți, americanii au ridicat restricțiile privind furnizarea de îngrășăminte rusești pe piețele mondiale”, a spus Putin. El a mai spus că, pentru a îmbunătăți situația de pe piețele alimentare internaționale, este necesar să se permită furnizarea de cereale rusești pentru export.

Related Articles

Back to top button