Curierul Românesc

Probleme pentru Adrian Năstase – Un dosar Microsoft este pe rolul instanțelor din Viena – Ar fi primit milioane de euro de la 5 austrieci

Adrian Năstase a ieșit din pușcărie, în România, dar acum acuzațiile asupra sa vin din Austria! Un dosar Microsoft este pe rolul instanțelor din Viena, iar numele fostului premier Adrian Năstase figurează în filele sale.

Potrivit parchetului din Viena, cinci austrieci au fraudat statul român cu 14 milioane de euro, conform presei vieneze. ”Procesul acuzațiilor care datează de zeci de ani în urmă va începe în câteva zile. Un proces exploziv care implică corupție și mită începe pe 11 iunie în Wiener Landl. Parchetul din Viena aduce acuzații împotriva a cinci austrieci – patru bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 54 și 63 de ani – pentru o presupusă infracțiune petrecută în urmă cu douăzeci de ani și în care se spune că ar fi fost implicate cele mai înalte cercuri politice”, mai scriu austriecii.

Jurnaliștii vienezi spun că ”până la începutul anilor 2000, administrația publică română își folosea software-ul de calculator fără licențe corespunzătoare. Pentru a schimba această situație, trebuie încheiat un contract cu un partener al companiei de software.

România a găsit ceea ce căuta la o firmă din Viena, unde acuzații de acum erau implicați în diverse roluri în mega-afacere”.

Related Articles

Back to top button