Important

Primăria Capitalei a dat în judecată MOL România pentru neplata unei sume de 1 milion de lei

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți că municipalitatea s-a îndreptat în instanță împotriva firmei MOL România, motivul fiind că societatea s-ar fi sustras de plata unei sume de aproximativ 1 milion de lei. MOL România face parte din grupul maghiar MOL, cea mai mare compania din Ungaria, activitatea acestuia desfășurându-se în domeniul petrolier.

„Am acționat în instanță firma MOL România de la care solicităm pagube materiale de aproximativ 1 milion de lei și am solicitat rezilierea contractului de asociere între municipalitate și această firmă, pentru opt locații din București”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

„Conform contractului de asociere semnat în 1995 între Consiliul Local al Municipiului București și MOL România, care a preluat drepturile și obligațiile firmei Petroli România (fostele benzinării Agip), părțile conveneau să împartă venitul rezultat din toate activitățile desfășurate, mai precis, vânzare produse petroliere și comercializare alte produse. Municipalității îi reveneau 2% din cifra de afaceri realizată în șapte locații (Mol Păcii, Mol Politehnică, Mol 1 Mai, Mol Olteniței, Timpuri Noi, Mol Rahova și Mol Piața Muncii) și 1,7% din cifra de afaceri realizată în Mol Colentina.

În locațiile respective, Mol România a desfășurat fără să aibă dreptul, conform contractului, activități comerciale prin intermediul unor alte societăți și s-a sustras astfel de la plata către Primărie a sumelor datorate”, a explicat primarul Capitalei.

Related Articles

Back to top button