Curierul Românesc

Pregătirea operațiunii: prezentarea aplicației AUR. Șoșoacă în tandem cu omul lui Drulă de la Cluj

Aplicația AUR a stârnit oarecare interes în presă după ce un utilizator a anunțat expunerea unor date personale ale membrilor. Desfășurarea evenimentelor arată o operațiune de anvergură orchestrată de partidele care se bat pe același electorat cu Alianța pentru Uniunea Românilor. Activul de partid al USR a popularizat cu șase zile înainte de declanșarea scandalului informații despre aplicația AUR, relatează Lumea Politică.

În data de 16 august un material despre aplicația AUR este preluat de majoritatea presei progresiste. Materialul prezenta aplicația, discuta despre pachetele financiare și intervieva diferite persoane cu privire la oportunitatea și moralitatea abordării partidului condus de George Simion.

Materialul a fost imediat preluat și de grupurile de susținere ale Uniunii Salvați România, partidul care a pierdut o parte largă de electorat în detrimentul AUR.

Cristian Preda, fostul europarlamentar USR, propus de partid pentru președinția Autorității Electorale Permanente la începutul acestui an a început sarabanda postărilor din 16 august.

La prima oră, postările despre aplicația AUR au început să apară pe grupurile de susținere ale partidului condus de Cătălin Drulă. Cele mai popularizate mesaje erau cele în care se prezenta pachetul pe care membrii AUR îl puteau cumpăra și care costa 1000 de euro și includea o întâlnire cu George Simion.

oate grupurile importante ale USR au postat una dintre știrile care conțineau mesajul și aduceau în atenția publicului aplicația AUR. Rând pe rând, informația apărea de la Neamț la Timișoara. Cu toate astea, niciunul dintre liderii importanți ai partidului nu se expuneau și nu preluau mesajul.

Pe toată durata zilei, informația a fost distribuită masiv de către tot activul de partid al USR pe conturile proprii sau pe grupuri publice locale sau naționale.

Related Articles

Back to top button