Curierul Românesc

Politico: Europarlamentarul Adrian Axinia respinge acuzațiile conform cărora AUR a fost aliniată cu Moscova

Într-un interviu pentru Politico, europarlamentarul Adrian Axinia a respins acuzațiile conform cărora AUR a fost aliniată cu Moscova. De asemenea, el a adăugat că europarlamentarii AUR sunt deschiși dialogului și că, în vederea realizării obiectivelor, nu exclud cooperarea cu Viktor Orban. Pe de altă parte, Axinia a subliniat că Europa nu are nevoie de încă un lider care să își dorească redesenarea granițelor.


„suntem interesați să identificăm obiectivele comune ale grupului nostru”, a adăugat Axinia, argumentând că partidul nu a decis încă dacă se alătură grupului conservatorilor și reformiștilor europeni sau grupului de identitate și democrație din Parlamentul European.

Politico a amintit că, în 2022, Orbán a declanșat o dispută diplomatică purtând o eșarfă „Ungaria Mare”, care includea părți din România actuală. Anul trecut, Bucureștiul l-a convocat pe reprezentantul Budapestei, după ce liderul ungar a pus sub semnul întrebării suveranitatea României asupra „teritoriului istoric al minorității sale maghiare”. Publicația notează că declarația lui Axinia marchează o întorsătură bruscă pentru AUR – care a spus anterior că nu s-ar alătura grupului ECR, dacă s-ar alătura și partidul Fidesz al lui Orbán. Axinia a respins, de asemenea, acuzațiile conform cărora AUR a fost aliniată cu Moscova. „Condamnăm ferm agresiunea Rusiei”, a spus el, adăugând că partidul sprijină continuarea ajutorului militar și financiar pentru Ucraina.

Related Articles

Back to top button