Culinar

Sote de vinete: rețetă clasică

Particularitatea gătitului acestui fel de mâncare este că legumele sunt tăiate în bucăți mai mari. Soteul se face din vinete, ardei gras, ceapă și roșii. Toate legumele se prăjesc și apoi se condimentează cu condimente, usturoi, ierburi aromatice și se sotează împreună.

Ingrediente
vinete
700 g ardei
3 buc. roșii
2 buc. ceapă
4 buc. usturoi
4 căței de usturoi
ardei iute 1 buc.
usturoi uscat
coriandru măcinat
piper negru măcinat
1 linguriță. zahăr
1 lingură. sare
ulei vegetal 40 ml
pătrunjel proaspăt

Mod de preparare
Se taie vinetele în bucăți mari. Se presară cu sare, se amestecă. Se lasă timp de 15 minute. Apoi se clătesc sub jet de apă și se storc.


Se curăță ardeii, se scot semințele și apoi, ca și ceapa, se taie roșiile în bucăți mari. Se toacă mărunt usturoiul și ardeiul iute.


Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie. Se pune ceapa și se prăjește ușor la foc mare, amestecând.


Adăugați paprika, usturoiul uscat, coriandrul și piperul negru măcinat. Se condimentează cu sare. Se acoperă cu un capac și se fierbe la foc mic timp de cinci minute.


Se adaugă vinetele. Se amestecă și se lasă să fiarbă încă 10 minute la foc mic, cu capacul închis.
Se adaugă ardeii, roșiile, ardeii iuți, usturoiul și zahărul. Se amestecă pentru a se combina.

Continuați să fierbeți la foc mic timp de încă 10 minute cu capacul închis. Opriți focul și adăugați verdeața de pătrunjel tăiată mărunt. Poftă bună!

Back to top button