Nu făcea Vela de capul lui protocolul cu Biserica Ortodoxă Română

Păcălicii ăștia de la guvernare au crezut că și-au umplut sacul de voturi prin concesia făcută Bisericii, de a o lăsa să împartă Lumină, fie și sub supravegherea poliției. Însă, în mod previzibil, au stîrnit furia stîngii radicale, criticile unor personaje toxice, care fac îndeobște jocuri antinaționale, precum Băsescu, și, de neașteptat pentru ei, nemulțumirea majorității creștinilor ortodocși, ca și a creștinilor de alte confesiuni – care s-au simțit discriminați. Și-atunci, schimbă foaia și belesc țapul ispășitor, pe bietul Vela. Acesta se apără: Iohannis și Orban au știut! Bineînțeles că au știut, doar nu făcea Vela de capul lui protocolul cu Biserica Ortodoxă Română.

În astfel de gesturi se vede calitatea umană a șefului statului și a liderului PNL.

Mai mult, Iohannis, în stilul binecunoscut, cu dinții strînși, transmite o amenințare: ”Stați acasă, altfel, după sărbători, vom avea înmormîntări!”.

Vrea să spună că ne-a avertizat și că, dacă nu va fi ascultat, toți morții, indiferent de cauze, vor intra în statistici drept victime ale Covid – 19. Și să vezi atunci panică și măsuri de eliminare a oricărei libertăți.

Poziționarea lui Iohannis trebuie înțeleasă prin aceea că se pregătește pentru o funcție europeană înaltă. Nu mai poate avea un mandat de președinte al României și doar n-o să se întoarcă la Sibiu, tăindu-i iubitei soții bugetul pentru shoping și pofta de călătorii exotice. Ce nu pricepe el – și nu e de mirare, fiindcă îi pică foarte greu fisa mereu – este că UE de după pandemie nu va mai fi ce a fost și unul ca el nu mai este așa de ușor de vîrît în cărți ca altădată, indiferent de susținerea cui se bucură.

Claudiu Târziu este jurnalist, poet, prozator și editor. Scrie de o viață cu un singur gînd: ca scrisul său să fie de leac. Pentru suflet, că toate bolile de acolo încep.