Nicușor Dan: campanii de imagine care maschează incompetența

Am încheiat un prim capitol din cursa electorală: depunerea candidaturilor celor 6 candidați la primăriile de sector. Venim în fața bucureștenilor cu o echipă competentă, de oameni noi, cu proiecte care vor transforma Bucureștiul, recuperând decalajele față de celelalte capitale europene.

La Sectorul 1, Clotilde Armand își propune să aducă un model de bună administrație. Vom schimba achizițiile suspecte din banii cetățenilor în cheltuieli eficiente, iar afacerile de partid vor deveni licitații la vedere.

Împreună cu Radu Mihaiu, vom transforma Sectorul 2 din temelii. Actuala administrație și-a propus ca acesta să fie doar drumul de acces al primarului general Firea din Voluntari până la sediul primăriei. De acum înainte, va fi ceea ce locuitorii sectorului merită: un sector dezvoltat, cu proiecte serioase – parcări la ieșirile din București, către Pantelimon și Colentina, modernizarea liniei 36 de tramvai, extinderea spațiului verde din zona lacurilor Tei și Fundeni.

La Sectorul 3, Adrian Moraru va pune în slujba cetățeanului fondurile de care comunitatea a fost lipsită, ca urmare a artificiilor financiare făcute de companiile dubioase care au dus sectorul în datorii de circa 400 milioane euro. O provocare pentru Adrian Moraru va fi și readucerea culorii verde în Sectorul 3, după ce primarul Negoiță a făcut să dispară 40 de hectare de spații verzi.

Împreună cu Simona Spătaru, vom scoate Sectorul 4 din nefuncționalitatea administrativă și risipa de bani publici în care a fost adus în ultimii patru ani. Vom scăpa Sectorul 4 de anatema “sudului subdezvoltat” al Capitalei, prin construirea unui parc de investiții care va genera locuri de muncă.

Alături de Cristian Băcanu, vom face un nou Sector 5, aplecat către nevoile cetățenilor, nu către nevoia primarului actual de a-și vedea numele chiar și pe mașinile de salubritate. Înnoirea din Sectorul 5 va ajunge acolo unde atenția primarului Florea nu a ajuns: blocurile care nu fost reabilitate, grădinițele și școlile care nu au fost construite în ultimii patru ani, deși au fost promise încă din 2016.

Ciprian Ciucu va veni la primărie după ce administrația Sectorului 6 a fost oglinda fidelă a ceea ce s-a întâmplat la Primăria Generală: risipa banului public pe festivități în loc de rezolvarea problemelor reale ale cetățenilor. Problema este că proiecte necesare nu au fost tratate ca priorități (precum lărgirea Prelungirii Ghencea, construcția Pasajului Ciurel sau o mare parcare la Preciziei).

Avem mult de lucru, dar împreună vom putea realiza ceea ce toți locuitorii din București își doresc, indiferent de sectorul în care locuiesc. Este momentul ca primăria generală și primăriile de sector să facă acțiuni concrete, care să se vadă la nivelul fiecărei străzi, fiecărei alei dintre blocuri sau fiecărui metru de spațiu verde. Oamenii au nevoie să vadă imaginea unui București nou, nu doar campanii de imagine care maschează incompetența.