Important

Nicolae Ciucă, despre revenirea la învățământul online

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, întrebat în prima zi a anului şcolar dacă e posibilă revenirea la învăţământul online din cauza pandemiei, că datele existente în acest moment nu indică acest scenariu, dar subliniază că autorităţile trebuie să fie pregătite să ia măsuri.

„Am discutat acest subiect atunci când s-au desfăşurat analizele înainte de începerea anului de învăţământ. Aşa cum avem datele în momentul de faţă, nu există acest parcurs astfel încât să revenim la învăţământul online. Sigur, niciodată nu zicem ”niciodată” şi suntem pregătiţi ca, probabil punctual şi specific, să  fim în măsură să luăm şi o astfel de decizie, dar concluziile după doi ani de zile de pandemie în care învăţământul nu s-a desfăşurat aşa cum este firesc ne determină să luăm măsurile de precauţie astfel încât să nu mai lăsăm să ajungem în situaţia în care să revenim în online. Trebuie să pregătim sistemul de învăţământ, trebuie să avem un suport tehnic şi tehnologic pentru tot ceea ce înseamnă partea de modernizare a sistemului de educaţie din România, trebuie să existe şi această posibilitate, dar nu vrem să ajungem acolo”, a afirmat Nicolae Ciucă luni, în prima zi a anului şcolar.

Premierul Nicolae Ciucă a participat, luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, al cărui elev  a fost.

„Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut aici, mi-a plăcut optimismul copiilor, mi-a plăcut angajamentul corpului profesoral şi al comandanţilor şi mi-a plăcut ceea ce s-a reuşit în trei ani de zile”, a afirmat premierul, referindu-se la investiţia 160 de milioane de lei făcută în ultimii trei ani la această unitate didactică.

Related Articles

Back to top button