Curierul Românesc

Ne-am făcut iar de rușine. Președintele Elveției a fost nevoit să își anuleze vizita în România din cauza lui Klaus Iohannis

Ne-am făcut iar de rușine. Președintele Elveției a fost nevoit să anuleze vizita în România din cauza lui Klaus Iohannis. Da, ați auzit bine, președintele României a avut iar o criză.

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Acum vreo doi ani premierul Japoniei a avut o vizită oficială în România. Acesta a aterizat pe aeroportul din Otopeni și ce a aflat: că președintele Klaus Iohannis nu mai dorește să se vadă cu el.

Așa se face că a fost atunci premierul Japoniei nevoit să se ducă la Muzeul Satului.

Și de această dată a fost la fel de președintele Elveției a fost mai deștept: nu a mai venit.

Noi o să ne cerem scuze în numele poporului român, Klaus Iohannis nu ne reprezintă.

Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Ignazio Cassis, şi-a amânat vizita oficială pe care trebuia să o efectueze, joi, în România, potrivit Ambasadei Elveţiei la Bucureşti.

„Preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis, a trebuit să-şi amâne din scurt deplasarea în România programată pentru data de 3 noiembrie din motive neprevăzute şi care nu pot fi amânate legate de agenda sa. El îşi exprimă regretul profund. Preşedintele Cassis şi preşedintele Klaus Iohannis vor încerca să găsească în comun o dată alternativă pentru a recupera întâlnirile planificate şi pentru a aprofunda în continuare bunele relaţii bilaterale dintre cele două ţări la cel mai înalt nivel”, a scris Ambasada Elveţiei în România, pe Facebook.

Potrivit misiunii diplomatice, semnarea acordului-cadru româno-elveţian prin care urma să fie operaţionalizată cea de-a doua tranşă financiară pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul UE ar trebui să aibă loc, de asemenea, în viitorul apropiat.

„Prin această a doua contribuţie elveţiană pentru anumite state membre ale UE, Elveţia face investiţii în securitatea, stabilitatea şi prosperitatea în Europa. În cadrul acordului, Elveţia va oferi 221,5 milioane de franci elveţieni pentru finanţarea diferitelor proiecte în România până în 2029. Experţi din ambele ţări vor participa la implementarea programului, care se axează pe incluziune socială, dezvoltare economică, consolidarea sistemului judiciar şi promovarea eficienţei şi sustenabilităţii energetice”, a precizat Ambasada Elveţiei în România.

Preşedintele Confederaţiei Elveţiene urma să aibă întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului şi Custodele Coroanei, Margareta, şi principele Radu.

Related Articles

Back to top button