Marius Lulea(AUR): dacă am tăia pensiile speciale am avea bani să construim anual 400 km de autostradă

Marius Lulea, vicepreședinte AUR dar și antreprenor și inginer constructor, susține că pensiile speciale iau din banii de Investiții și dacă ele ar fi tăiate s-ar putea construi anual 400 de km de autostradă.

„România este căpușată din toate părțile, prin pensiile speciale, prin tot felul de indemnizații sau prin contractele cu dedicație.

Să luăm de exemplu pensiile speciale. Avem peste 200.000 de beneficiari și valoarea medie a privilegiilor este mai mare de 1.000 de euro. Un calcul simplu ne arată că anual se plătesc de la români peste 2 miliarde de euro.

Un kilometru de autostradă costă între 3,5 milioane de euro și 8 milioane de euro pe kilometru. Nu vă gândiți că avem noi cele mai dificile condiții din Europa deoarece nu este așa.

Un calcul elementar ne arată că dacă am elimina pensiile speciale în fiecare an am duce spre zona de investiții bani cât să legăm Suceava de București în mai puțin de doi ani” a susținut Marius Lulea, vicepreședinte AUR dar și inginer constructor.

Acesta susține că aici nu vorbim despre pensii ci despre privilegii.

„Acestea nu sunt pensii, au folosit acest termen ca să îi păcălească pe români. Noi vorbim despre privilegii acordate unor clase socio-profesionale care se află în relație cu partidele politice.

Avem persoane care încasează lunar de la stat, adică de la români, și 80.000 de lei. Este prea mult, românii iau pensii de 1.000 de lei” susține Marius Lulea.