Important

Marcel Ciolacu mituiește presa cu milioane de euro, pentru a-i minți pe români

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, mituiește presa cu milioane de euro, pentru a-i minți pe români potrivit publicației Recorder.

Recorder a realizat o anchetă care încearcă să facă lumină în sistemul prin care partidele politice finanțează o parte importantă a presei din România, cu bani de la bugetul de stat, trecuți prin conturile unor intermediari și livrați apoi către trusturile media.

„Este un pact între jurnaliști și politicieni, în care presa s-a grupat într-o singură tabără și stă cu capul plecat în fața partidelor care s-au grupat și ele într-o singură coaliție. Un monolit de putere pe care nu mai are cine să-l conteste și despre derapajele căruia află tot mai puțină lume, pentru că informația este atent controlată”, potrivit publicației Recorder.

Potrivit acestei investigații, prețul plătit de partide „pentru ca presă să tacă și să se uite în altă parte se ridică la zeci de milioane de euro, iar contractele pe baza cărora se livrează aceste sume sunt ținute la secret și protejate cu clauze de confidențialitate”.

Într-o investigație pornită de la un mail anonim care ne-a furnizat o serie de documente, Recorder a pătruns în interiorul acestui sistem, calificat drept „o amenințare pentru democrația din România”.

„Am încercat să explicăm unul dintre cele mai grave fenomene cu care se confruntă societatea românească: cum au ajuns partidele să cumpere presa cu banii noștri”, mai arată Recorder.

Related Articles

Back to top button