Lucovid ne explică cum austriecii importă 80% din lemn. Are dreptate: importă din România

Astăzi este ziua sfântă a intrării lui Isus Cristos în orașul Ierusalim. Suntem în sfânta sărbătoare a Floriilor și care precede marele eveniment biblic al învierii Domnului nostru. Ar trebui să fie o zi de liniște și pace sufletească.

În timp ce românii sunt ținuți în case și afacerile antreprenorilor români sunt închise, ce ne-a fost să vedem în aceste zile depășește orice așteptare: sub protecția stării de urgență se taie pădurile României.

Sute de camioane cară zilnic materie primă către fabricile distrugătoare de păduri. Unde este urgența acestei operațiuni, de ce românii sunt ținuți în case, dar exploatarea continuă mai intens decât oricând? Cine girează această afacere dubioasă ce pare transpartinică?

Mii de arbori sunt doborâți zilnic, iar drujbele sună mai abil decât înainte. Dealurile din Azuga încep să o ia la vale peste case și totuși ei nu se opresc.

Frustrarea românilor este mare, tensiunea în societate crește și va veni acel moment când vom ieși în stradă.

România este o colonie, iar politicienii români sunt vătafii acestei colonii în numele unor puteri străine. Premierul liberal al țării, Ludovic Orban, a ținut să ne explice(mintă) că sutele de camioane încărcate cu lemne, ce au trecut în aceste zile porțile unităților de producție ale Schweighofer, provin din import. S-a transformat acum premierul din inginer în avocatul companiilor austriece?

Nu ne-a fost să auzim o așa de mare minciună. Acum din import nu mai vine aproape nimic, iar camioanele filmate aveau numere de România, ghiftuite cu buștenii proaspăt tăiați.

Dar Ludovic Orban are și el o dreptate: austriecii importă peste 80% din materialul lemnos ce îl folosesc în unitățile lor de producție. Da, îl importă din România, căci guvernul țării a pierdut controlul total asupra acelor fabrici.

articol scris Mihai Claudiu-Marian