Important

Ion Cristoiu dă de pământ cu analiștii de război: Sunt în rezervă, intelectual vorbind! Mobilizarea lui Putin e periculoasă!

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că analiștii de război din România sunt retrași nu doar din funcțiile militare, ci și intelectual, în sensul în care nu pot desluși adevăratele semnificații ale războiului.

Discursul e menit să justifice nu mobilizarea parțială, cum se trăncănește în spațiul românesc de către generalii români în rezervă din toate punctele de vedere, inclusiv din punctul de vedere al pregătirii intelectuale, ci trecerea Războiului din Ucraina într-o nouă etapă, infinit mai periculoasă pentru pacea lumii decît cea anterioară. Să ne reamintim că timp de opt luni Conducerea Rusiei a susținut că în Ucraina are loc o Operațiune specială. Termenul ales voia să spună că Rusia nu e în Război cu nimeni. Că Rusia, asemenea Americii în Vietnam, în Afganistan, în Irak, a declanșat o Operațiune militară de rutină prin raportare la poporul rus. Altfel spus, o anume parte a Armatei, mică față de Armata rusă, acționează undeva în Ucraina, în timp ce Rusia își vede de ale ei. Discursul din dimineața lui 21 septembrie 2022 anunță trecerea de la Operațiune specială la Război propriu-zis. Asta înseamnă pe plan intern o înăsprire a măsurilor de contracarare a criticilor față de Război, iar pe plan Extern o poziție mult mai agresivă ca pînă acum față de implicarea Occidentului, scrie Cristoiu pe blogul său.

Related Articles

Back to top button