Interviu Video. George Simion față în față cu Dan Puric în săptămâna patimilor. Avem un virus mai periculos: clasa politică
În săptămâna patimilor și în plină criză sanitară, George Simion s-a așezat față în față cu marele om de cultură Dan Puric și au discutat despre realitățile dure ale României de astăzi, dar și capacitatea poporului român de a renaște atunci când toți îl vor crede înfrânți.
S-a discutat despre economia românească, despre tăierea pădurilor, despre învrăjbirea românilor, despre colapsarea voită a institutului Cantacuzino și multe alte probleme de actualitate.
S-a discutat și despre criza sanitară actuală:
„Această criză sanitară, cu toate relele aduse de ea, are și un caracter curativ la nivel sufletesc, românul caută să se regăsească și asta este important deoarece de 70-80 el nu se mai regăsește: 50 de ani de comunism și 30 de ani de improvizație politică cu caracter criminal.
Se fac eforturi foarte mari ca acest popor român să fie scos din identitatea lui. Asistăm nu doar de un atac asupra sănătății noastre, dar este un război asupra identității noastre culturale, identitate spirituală. Există o imunitate biologică cu care încercăm să ne apărăm în fața virusului, dar există și o imunitate sufletească cu care încercăm să ne apărăm unui virus mai periculos, cu o identitate ideologică, care este versantil, este ascuns, care este pervers și care atacă și trebuie să îi știm vectorul de tranmisie. Așa cum păstrăm o distanță socială fizică față de cel de lângă ar trebui să păstrăm o distanță socială față de clasa politică, trebuie să intrăm în carantină sufletească față de ei.
Poporul român este unul inert sau un popor reactiv? Trebuie o distanțare socială față de impostură, față de falsuri”.
S-a discutat și despre Institutul Cantacuzino, un mare centru de cercetare românesc lovit puternic de interesele unui domn Străinu Cercel:
„Ei au dat în centura de sănătate a poporului român. Tot ei au lovit și în corpul medical care se află în prima linie și sunt primii sacrificați. În România de 30 de ani se premiază impostura, criminalitatea. În România s-a distrus și filiația în cercetare.
Suntem în țara în care în 1887, la 10 ani de la independență, Victor Babeș făcea primul institut de patologie și bactereologie. Victor Babeș nu avea nici 30 de ani când a scris primul tratat de bactereologie din lume. Suntem în țara în care Ștefan Sânnicolau a făcut prima catedră de inframicrobiologie sub comuniști în 1947
Dacă am fi avut Institutul Cantacuzino România ar fi putut scoate remediul pentru această boală.
Familia și biserica sunt atacate. Noi astăzi suntem într-un arest la domiciliu cu mai multe persoane arestate. Suntem într-o carantină normală, dar suntem arestați din punct de vedere social, este arestat și creștinul din noi. Românul este și o ființă liturgică, nu doar biologică și socială. Românului dacă îi iei această ființă îl distrugi”.
George Simion este antreprenor român și om politic, cunoscut datorită implicării sale energice în proiectul unificării celor două state românești.