Important

Guvernul refuză să elimine pensiile speciale.

Pensiile speciale nu sunt pensii, ele reprezintă privilegii pe care statul condus de către PSD și PNL le-a acordat unor clase social-profesionale în scopuri electorale.

Acum aceste pensii speciale au devenit foarte mari. În multe dintre situații ele ating cumulat cu alte venituri de la stat, tot speciale, și 20.000 de euro.

Acest sistem de privilegii trebuie să fie eliminat deoarece datorită pensiilor speciale nu există bani pentru investiții. În fiecare an valoarea cumulată a pensiilor speciale este undeva la aproximativ 2 miliarde de euro. Asta înseamnă că la maxim 2 ani România mai putea plăti un reactor atomic precum cele care se află la Cernavodă.

Toate investițiile din România abia ating 6 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că pensiile speciale de 2 miliarde de euro îngroapă țara în datorii.

România și-a asumat prin PNRR să elimine pensiile speciale. Cu toate acestea guvernarea PSD cu PNL refuză să facă acest lucru, așa că vor să meargă la Bruxelles, așa cum se mergea înainte la Moscova și mai înainte la Viena sau Istanbul, pentru a se cere eliminarea acestei prevederi. Vedeți cât tupeu pot avea cele două partide politice: când țara este greu încercată ei refuză să ia măsurile necesare deoarece pensiile speciale sunt ale lor.

Un fost procuror comunist încasa cea mai mare pensie specială. Acesta ajunse la un venit lunar de aproape 80.000 de lei.

Cei care au creat pensiile speciale sunt chiar partidele politice care astăzi se află la guvernare.

Related Articles

Back to top button