Curierul Românesc

Gianina Șerban (AUR) a solicitat explicații: De ce orașele Măgurele și Pantelimon nu vor avea acces la Autostrada A0? Ce a transmis Ministerul Transporturilor

Proiectul autostrăzii A0, gândită ca o centură a Bucureștiului pentru a fluidiza traficul, va avea o lungime totală de 100 km și se va conecta cu autostrăzile deja existente: A1, A2 și A3. În plan sunt prevăzute 10 noduri rutiere care oferă acces pe autostradă la șase din cele opt orașe ale județului Ilfov. Orașele Măgurele și Pantelimon au fost omise din acest proiect, chiar dacă, spre exemplu, Măgurele este cel mai important pol de cercetare fundamentală în fizică la nivel național. Gianina Șerban a sesizat situația Ministerului Transporturilor și a cerut explicații.

Astfel, deputata a adresat două întrebări prin care a vrut să afle (1) de ce pentru Măgurele și Pantelimon nu au fost incluse puncte de legătură cu autostrada A0 și (2) dacă există vreun plan de modificare a proiectului astfel încât aceste două orașe să aibă acces direct în A0.

La solicitarea deputatei, Ministerul Transporturilor a transmis un punct de vedere, în care specificat că, la momentul proiectării Autostrăzii A0, „la realizarea conexiunilor (nodurilor rutiere) cu rețeaua existentă de drumuri s-au avut în vedere criterii tehnico-economice, în principal traficul generat de aceste conexiuni cât şi capacitatea de preluare a traficului de către rețeaua de drumuri existentă. Prin realizarea nodurilor rutiere se urmăreşte asigurarea capacităţii de circulație necesară cu efecte negative minime la nivelul mediului şi ale ocupării terenurilor”.

În ceea ce privește conexiunea orașului Pantelimon cu Autostrada A0, ministerul a transmis că există un proiect în implementare privind realizarea unui nod rutier. „Poziţia kilometrică aproximativă a acestui nod în zona de intersecţie a bretelelor cu Autostrada A0 este km 46+450. Legătura între aceste bretele se va face prin pasajul proiectat al drumului național DN 3 peste Autostrada A0 ce se va realiza în cadrul proiectului Autostrăzii A0”, au mai precizat reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Related Articles

Back to top button