Curierul Românesc

George Simion explică de ce ”Legea porcului” distruge tradițiile românești

Președintele AUR, George Simion, vorbește despre controversata Lege a porcului care se află în Parlamentul României și despre cum, această lege este una aberantă. George Simion îl dă exemplu pe doctorul Petru Antonio Mureșan care a explicat de ce această lege este absurdă. Așadar, redăm, integral postarea publicată de George Simion:

” Vă spuneam, acum o săptămână, despre ”Legea porcului” și groparii porcului românesc. Iată că și doctorul Petru Antonio Mureșan consideră că această lege este una aberantă.

Așa cum și eu trăgeam un semnal de alarmă, arătând că, la o analiză mai atentă, nu porcul este ţinta în Legea porcului, el fiind doar un mijloc folosit pentru a distruge tot ce înseamnă tradiţie şi sustenabilitate în gospodăriile oamenilor, și medicul Petru Antonio Mureșan vorbește despre aberațiile acesteia.

”Așa cum arătam ieri, a intrat în vigoare legislația privitoare la creșterea suinelor pe teritoriul României. Pe scurt, sunt legiferate condițiile de biosecuritate și bunăstare privind creșterea porcilor, în concordanță cu legislația europeană. Sunt clasificate toate sistemele de creștere a porcilor, începând cu gospodăria noncomercială, exploatația comercială de tip familial ( IF, PFA), exploatațiile comerciale autorizate ( înregistrate) sanitar veterinar.

Din păcate, pentru majoritatea crescătorilor tradiționali – familia cu gospodărie la țară care deține câteva hectare, 1-2 vaci, câțiva grăsuni, poate oi, păsări de curte – se încadrează în prima categorie, unde vor putea crește porci doar pentru îngrășare și consum propriu. Dacă ești gospodar, vrei să crești scroafe pentru a vinde purcei, poți s-o faci doar dacă te AUTORIZEZI, ÎNREGISTREZI FISCAL ( adică să plătești taxe) și NU mai poți crește și alte specii! Asta în condițiile în care în România există foarte puține, spre deloc Ferme autorizate care să asigure șeptelul de reproducție pentru popularea gospdăriilor de familie. Chiar și acestora, prin noua legislație li se impun niște norme care pe mulți îi vor duce în faliment ( având costuri foarte mari de implementare).

Pentru că a noastră clasă politică, de rahat, incultă și analfabetă, este dirijată din interior și exterior pentru distrugerea zootehniei tradiționale. În loc să implementeze politici care să sprijine și să ridice gospodăria familială de la rangul de subzistență la cel de mic producător comercial, care să asigure, în acest caz carne de porc sănătoasă și proaspătă pentru populație.

Garantez că într-o scurtă perioadă ne vom întoarce la vremurile de mult apuse în care țăranul ascundea vițelul de primar și de șeful de post, transformându-l în infractor.

Avertizez ANSVSA/ DSVurile județene să NU îndrăznească să tranforme medicii veterinari de liberă practică în „comisari ai poporului” și „informatori”, solicitând catagrafia suinelor din UAT!”” a explicat George Simion.

Related Articles

Back to top button