Curierul Românesc

George Simion cere o bancă de stat pentru fermieri: dobânzi de maxim 1-2%, ca în Franța

Într-un efort de a adresa provocările cu care se confruntă sectorul agricol din România, George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a lansat un apel pentru înființarea unei bănci de stat dedicate fermierilor, care să ofere credite cu dobânzi de maxim 1-2%, similar cu modelul practicat în Franța.

Această propunere vine în contextul unui program mai amplu al AUR, care vizează crearea a patru noi instituții financiare de stat: „Banca de Dezvoltare”, „Banca Agricolă”, „Banca Românească pentru Locuințe și Consolidarea Clădirilor”, și o bancă pentru afaceri autohtone. Inițiativa „Banca Agricolă”, în particular, este menită să ofere suport financiar fermierilor români, oferindu-le acces la credite cu dobânzi reduse, pentru a stimula creșterea și dezvoltarea sectorului agricol național.

„Accesul la finanțare este vital pentru fermierii noștri, care se luptă să rămână competitivi pe piața europeană. Prin această bancă de stat, dorim să oferim condiții de creditare comparabile cu cele din statele UE unde agricultura este un sector de succes, precum Franța. Este inadmisibil ca în România, fermierii să se confrunte cu dobânzi exorbitante, care le limitează sever capacitatea de investiție și creștere”, a afirmat Simion.

Related Articles

Back to top button