Curierul Românesc

George Badiu (AUR), despre mafia statului paralel: Sabotarea sistemului de justiție a dus la prăbușirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului

Sabotarea sistemului de justiție a dus la prăbușirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului – românii nu mai astăzi încredere în cei care trebuie să aplice legea și nici alți reprezentanți ai statului român, din cauza oamenilor influenți din afara țării care s-au amestecat în treburile interne ale României, cu scopul de a o destabiliza economic și politic. Aceasta este opinia deputatului AUR de Vrancea, George Badiu, și a fost făcută în contextul în care Mihail Neamțu și Dorin Cocoș au dezvăluit cum s-au finanțat mișcările activiștilor cu bani veniți din afară, respectiv cum pregăteau Florian Coldea și Monica Macovei destabilizarea clasei politice.

Invitat la emisiunea „Raport de zi” de la Realitatea Plus, George Badiu a afirmat că, în opinia sa, este cât se poate de clar că persoane influente din afara țării s-au amestecat în politica și economia românească, subliniind că nici Kövesi, nici Coldea și nici Macovei nu au acționat de capul lor. În ceea ce privește finanțarea activiștilor #rezist, singura problemă este în a dovedi acele tranzacții deoarece această finanțare nu s-a făcut deloc într-un mod transparent.

Precizăm că Mihail Neamțu a dezvăluit recent, la Realitatea Plus, că Monica Macovei s-a întâlnit cu George Soros la New York, iar miliardarul a asigurat-o pe fostul ministru al Justiției că activiștii anti corupție de la noi din țară vor fi sponsorizați. De asemenea, Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, a afirmat că Macovei a fost ghidată să destabilizeze puterea lui Băsescu. „George Soros are de foarte mult timp un interes în zona Balcanilor și a Europei de Est printr-o rețea de ONG-uri care reprezintă a cincea coloană și plătește activiști civici care dezactivează toți pilonii unui stat național”, a declarat Cocoș.

George Badiu consideră că situația este foarte gravă întrucât toate aceste practici îi afectează încrederea românilor în justiție și în toate celelalte instituții ale statului român.

„Din punctul meu de vedere, acest obicei de a sabota tot ce înseamnă sistem de justiție nu datează de un an sau doi, este mult mai vechi. Traian Băsescu l-a preluat și l-a perfecționat. Lucrurile au degenerat în ultima perioadă și probabil că de undeva de sus, artizanii acestora – ai lui Coldea, Kövesi și Macovei – își retrag protecția pe care le-au acordat-o, văzând că jurnaliștii au scos la iveală aceste matrapazlâcuri, toate aceste proaste obiceiuri care poluează politica românească și care induc o stare de nesiguranță a cetățenilor, o neîncredere în clasa politică, în instituții și în funcționarii statului român și sădesc o repulsie a cetățeanului față de tot ce înseamnă om care este însărcinat cu aplicarea legii”, a declarat deputatul.

Related Articles

Back to top button