Curierul Românesc

Eșec după eșec pentru Șoșoacă. A strâns la Iași doar câteva zeci de persoane

Încă un eșec al lui Șoșoacă: protestul organizat la Iași de șefa SOS România a strâns câteva zeci de persoane, cu tot cu un domn care juca rolul lui Ștefan cel Mare. La Iași a fost prezent, la aniversarea a 165 de ani de la unirea Principatelor Române, și George Simion, care a avut un miting mai bine organizat, cu câteva mii de suporteri.

Însă, la ceremoniile din acest oraș, nu a participat nici un ministru PSD.

Încă un eșec al lui Șoșoacă

„După terminarea manifestărilor legate de Ziua Unirii, în Piață mai răsunau doar urletele lui Șoșoacă și ale fanilor săi.

Grupul SOS s-a cocoțat pe scările din apropierea Hotelului Unirea, în spatele corturilor cu ceai și plăcinte, și scanda lozinci care nu prea se înțelegeau, fondul sonor fiind acoperit de cântece naționale și populare.

Ieșenilor nu prea le-a păsat de Șoșoacă”, scrie Ziarul de Iași, care postează și o filmare de la protestul SOS România.

George Simion, președintele AUR, a organizat un marș pe străzile Iașiului și a ținut un discurs în care a făcut apel la unirea forțelor unioniste.

„Este foarte important să înțelegem că ceea ce facem noi, ca parte a mișcării suveraniste Alianța pentru Unirea Românilor, este o continuare a acelei mișcări suveraniste. Este foarte important să înțelegem că în momentul în care Unirea celor două principate a fost recunoscută internațional și am putut avea guvern propriu, după aceea monedă, după aceea am putut emite pretenții asupra celorlalte teritorii ocupate și locuite dintotdeauna de conaționalii noștri, atunci a fost un început”, a explicat liderul opoziției din România, George Simion.

Related Articles

Back to top button