Curierul Românesc

Dragoș Marcu (AUR): AUR este singurul partid care are soluții pentru românii plecați peste hotare

Dragoș Marcu, candidat AUR la alegerile parlamentare, locuiește în Franța de 10 ani. Dragoș este absolvent de istorie și drept, de profesie avocat, iar acum candidează în circumscripția 43 diaspora pentru cetățenii români aflați cu domiciliul sau reședința în străinătate.

„M-am alăturat AUR deoarece valorile creștin-democrate au fost slab reprezentate în actualul parlament: credința, familia, patria, libertatea. Cu toții știm că sunt comunități și sate întregi, orașe, care s-au mutat în țările din Uniunea Europeană: Spania, Italia. O emigrație a oamenilor care și-au luat lumea în cap pentru o pâine mai bună, dar este vorba și de o emigrație de muncitori calificați, de asistente, de doctori, informaticieni, tineri care mers să facă liceu, facultate și nu se mai întorc. Pentru toți aceștia, AUR propune soluții” a declarat candidatul AUR.

„Cauzele acestei emigrații sunt multiple: schimbările dese în plan politic, dar și instabilitaea regulilor economice concepute ca un sistem clientar, i-au lecuit pe cei care s-au întors și au dorit să investească în țară”, explică Marcu.

„De ce au părăsit românii țara? E greu să vorbim de disporă, este vorba despre o migrație economică rezultată din cauza sărăciei induse de un regim politic inconștient. Toți acești oameni se regăsesc pe sate, pe orașe, pe comunități. Noi intelectualii din diaspora suferim și ne punem această întrebare: cum poate fi stopată hemoragia? De ce un sfert din populația țarii a părăsit patria?”, se întreagă Dragoș Marcu.

Alianța pentru Unirea Românilor, partidul patrioților români condus de George Simion și Claudiu Târziu, este singurul partid antisistem ce are liste complete pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Related Articles

Back to top button