Curierul Românesc

Deputații Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță solicită Ministerul Economiei să sprijine producătorii români în lupta cu marile lanțuri de magazine

Deputații Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță solicită Ministerul Economiei să sprijine producătorii români în lupta cu marile lanțuri de magazine, în condițiile în care producătorii întâmpină dificultăți în a-și comercializa produsele prin intermediul acestor retaileri. Mai mult decât atât, există riscul ca, în ciuda faptului că au reușit să prindă un loc pe raft, produsele lor să fie retrase de la vânzare, fără nicio explicație. Așa cum s-a întâmplat în cazul înghețatei Cremola, magiunului de Topoloveni sau produsele lactate de Ibănești.

Cei doi parlamentari atrag atenția asupra faptului că marile magazine preferă să comercializeze produse din import:

„Producătorii români întâmpină dificultăți în a-și comercializa produsele prin intermediul marilor lanțuri de magazine. Prețul produselor românești ar fi principala problemă, având în vedere faptul că, în comparație cu prețul produselor importate de aceeași categorie, acesta este mai avantajos. Marii retaileri preferă comercializarea produselor din import, astfel stopează comenzile de produse românești sau aplică adaosuri comerciale ridicate, care le fac inaccesibile cumpărătorului obișnuit”, au punctat aceștia.

Deputații susțin că este inacceptabil să asistăm în continuare la falimentarea și umilirea producătorului român. Aceștia consideră că este nevoie de mijloace eficiente pentru asigurarea protecției corespunzătoare a producătorilor și a accesului consumatorilor la producția românească.

În acest context, Mihail Albișteanu și Cristian Ivănuță au adus situația în atenția Ministerului Economiei și au solicitat răspuns la întrebarea: Ce măsuri veți întreprinde pentru a împiedica adoptarea unor astfel de practici din partea marilor lanțuri de magazine?

Related Articles

Back to top button