Curierul Românesc

Claudiu Târziu(AUR): Românii care au plecat să muncească în străinătate trebuie încurajați să se întoarcă acasă

Peste 5 milioane de românii au plecat să muncească în străinătate, iar acest lucru are consecințe pe mai multe planuri: copii care cresc fără părinți, lisp forței de muncă în anumite zone ale țării, dar și exodul creierelor, prin care România pierde oameni valoroși din cercetare și inovație. Declarația îi aparține lui Claudiu Târziu, candidat AUR la alegerile parlamentare.

„România a beneficiat în ultimii 10 ani de peste 50 de miliarde de euro, bani trimiși acasă de românii care muncesc în afară, cifră care depășește nivelul investițiilor străine din aceeași perioadă”, susține Claudiu Târziu, care a prezentat principalele acțiuni ce pot fi luate pentru a veni în sprijinul acestora.

AUR consideră că soluția la fenomenul emigrării constă în:

  • încurajarea emigrării ca fenomen temporar și nu definitiv;
  • în sprijinirea din punct de vedere administrativ și logistic a restabilirii românilor în țară;
  • în păstrarea legăturii cu comunitățile românești din afară, acordându-le aceleași drepturi, îndeosebi electorale, și sprijin în păstrarea identății culturale și lingvistice, dar și în exercitarea propriilor drepturi în calitate de cetățeni ai Uniunii Europene.

Alianța pentru Unirea Românilor, partidul patrioților români condus de George Simion și Claudiu Târziu, este singurul partid antisistem ce are liste complete pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Related Articles

Back to top button