Claudiu Târziu: alianța PNL cu USR este una de conjunctură

Să fie limpede:

  1. La București NU există nici o alianță a Dreptei, care chipurile s-ar lupta cu Stînga. Alianța PNL – USR-PLUS nu este una de dreapta, ci una de conjunctură, între partide de stînga. Dacă liberalii mai dau din cînd în cînd semnale la dreapta, USR și PLUS nici măcar nu se prefac a fi de dreapta, chiar dacă primul se pretinde a fi de „centru-dreapta modern” 🙂
    În loc să paraziteze ipocriți o noțiune care nu-i îmbracă, membrii acestor trei formațiuni ar putea spune liniștiți că sînt o alianță anti-PSD. Dar sînt? Mă îndoiesc.
  2. D-l Nicușor Dan nu este candidatul Dreptei. Atît din motivele arătate mai sus, cît și din pricina faptului că domnia sa nu este un om de dreapta. D-lui Nicușor Dan ar trebui să-i fie suficient să se poziționeze ca fiind principalul contracandidat al d-nei Gabriela Firea, primarul în funcție și exponentul PSD (nu și al Stîngii integrale), cu care nu dă, de fapt, o luptă ideologică.

Știu că, prin opoziția Dreapta – Stînga, înfruntarea electorală capătă nițel dramatism și electoratul poate fi mai ușor polarizat. Dar nu e cinstit să facă nimeni asta cu prețul unei minciuni și, mai ales, a terfelirii o dată în plus a ideii de Dreapta.