Anchete

Boierii PSD și PNL vând pădurile românilor prin județe

De 33 de ani, PSD și PNL, prin oligarhii din județe, au vândut pădurile românilor. Au fost nevoie de 12 ani de anchete și procese pentru ca unul dintre cei mai importanți lideri ai mafiei lemnului din Argeș sa fie condamnat la 7 ani și 6 luni de închisoare. Patru complici ai lui, intre care un pădurar și un șef de district – care ar fi trebuit sa pazeasca pădurea – sunt si ei trimisi după gratii.

Faptele au făcut obiectul unui dosar ajuns celebru, cu numele „cheresteaua”. După 5 ani de anchetă, Ion Andrei, capul afacerii a fost acuzat de tăieri ilegale de lemne, spălare de bani și evaziune fiscală.

Până la finalul procesului, unele fapte s-au prescris iar altele au fost amnistiate, astfel că acum, magistrații Curții de Apel Pitești l-au condamnat doar pentru evaziune fiscală.

Gheorghe Mihai , șef de district în cadrul Ocolului Silvic privat la momentul săvârșirii faptelor va sta 8 ani după gratii.

În timp ce Mafia lemnului atent Mânuită de partidele politice care conduc județele de peste 33 de ani, au dus către export o întreaga avuție națională, justiția a fost mereu oarbă iar hoții de ieri sunt domnii de azi.

De curând Marcel Ciolacu se lăuda că pe perioada guvernării PSD. nu se va tăia ilegal nici măcar 1 m³ de lemn. Ajungem să ne întrebam: Cât ne mai mințiți?

Related Articles

Back to top button