Curierul Românesc

AUR lansează Pactul pentru educație. George Simion cere tuturor partidelor să semneze documentul prin care educația va primi 6% din PIB

AUR lansează Pactul pentru educație. George Simion a subliniat necesitatea ca educația să devină o prioritate și a insistat ca partidele aflate la guvernare să trateze această chestiune cu maximă responsabilitate. AUR, partidul pe care îl reprezintă, a anunțat lansarea Pactului pentru viitorul educației din România. Toți liderii partidelor parlamentare sunt invitați să semneze și să-și asume responsabilitatea pentru sistemul de învățământ al țării. George Simion a fost primul care a semnat acest document.

„După 18 ani, profesorii din România au intrat în grevă generală, au cerut să primească din partea guvernanților respect și demnitate. În schimb, sunt șantajați, sunt privați de drepturile salariale, iar  opinia publică este intoxicată cu date false – de exemplu, cele de ieri cu privire la numărul dascălilor care sunt în grevă au fost profund distorsionate, Tocmai de aceea, AUR propune Pactul pentru viitorul educației în România tuturor liderilor de partid, tuturor liderilor de aici, din Parlamentul României.  Este vorba despre responsabilitatea pe care românii trebuie să o aibă față de viitorul acestei țări. Cred că greva profesorilor a trezit societatea românească,  de aceea sunt primul care semnează acest pact astăzi în fața dumneavoastră”, a declarat liderul AUR, George Simion.

Prin semnarea Pactului, partidele politice se angajează să:

  1. asigure aplicarea integrală a revendicărilor cadrelor didactice exprimate public în perioada de grevă.
  2. implementeze Pactul Național pentru Educație, așa cum a fost el semnat în anul 2008, cu prevederea acordării a 6% din PIB pentru sistemul de învățământ.
  3. investească în infrastructura și resursele educaționale pentru a asigura un mediu de învățare adecvat.
  4. ofere condiții de muncă adecvate profesorilor.
  5. asigure transparență și responsabilitate în ceea ce privește cheltuirea fondurilor publice.

Related Articles

Back to top button